Aktualizace

Tak vše je jinak. Obrázek z prezentace AMD nepocházel od Microsoftu, ale byl převzat ze serveru TurboSquid.com. Tím pádem neodpovídá finálnímu vzhledu. Stále se tak můžeme pouze domnívat, jaké porty bude Xbox Series X mít. To je opravdu zvláštní přístup od AMD.

Původní zpráva

Společnost AMD se během tiskové konference na CES v Las Vegas pochlubila, že její procesory a grafické čipy budou pohánět novou generaci konzolí PlayStation a Xbox. Zatímco u PS5 byla uvedena jen nicneříkající krabice, tak v případě Xboxu Series X jsme se dočkali krátkého videa, které bylo z jedné stránky zajímavé. Odhalilo totiž porty, kterými bude zelená konzole na zadní straně disponovat.

Xbox Series X se pochlubí dvěma USB porty typu C na zadní straně. Nechybí dva klasické HDMI porty pro vstup a výstup, síťový port (Ethernet), výstup pro SPDIF a port pro napájení.

Jak vidno, Microsoft vsadil na známé řešení, které použil u Xboxu One X. Potěšující je přítomnost USB-C a konektor odkazující na interní napájení. Nemusíte se tak obávat žádné cihly.

Vpředu potom najdeme USB typu A pro zapojení gamepadu, zejména potom tedy ovladače z Xboxu One.

Xbox Series X se začne prodávat koncem letošního roku. Microsoft vsadil na vzhled, který připomíná spíše PC. Dle slov americké společnosti má toto řešení podpořit chlazení a zajistit, že Xbox Series X bude stejně tichý jako Xbox One X. Na cenu a další detaily si musíme ještě počkat. Pokud vám to uniklo, tak Phil Spencer včera zveřejnil fotografii čipu. Na něm je vidět 8K.