Varšavské studio Kool2Play si dalo za cíl vytvořit taktickou top-down střílečku pro hardcore hráče. Jmenuje se Uragun a budete v ní prostřednictvím mocných mechů bojovat s umělou inteligencí, která se obrátila proti lidstvu a ovládá nejrůznější nebezpečné stroje. Vývojáři svůj projekt popisují jako spojení několika oblíbených stříleček.

„Uragun je inovativní top-down střílečka. Spojuje atmosféru z kultovní klasiky Syndicate s dynamickými boji z Crimsonlandu a taktické prvky z Helldivers. Nepřátelé jsou mnohem víc než jen bezduché hordy. S postupem času se mění a přizpůsobují se strategiím hráčů. Nepřátelé budou předvádět složité a dobře koordinované vzorce chování. Jsou ovládáni jedinečnou AI, nikoli přísnými skripty. Máme širokou škálu nepřátel, z nichž každý využívá unikátní taktiku založenou na svých schopnostech a výzbroji a upravuje své chování podle hráčů a měnícího se prostředí,“ představil novinku hlavní designér Jacek Wesołowski, jenž v minulosti pracoval na titulech Bulletstorm a Hard Reset.

Tvůrci připravili mapy vycházejí z topografie a infrastruktury skutečných měst jako je Varšava, New York, Paříž, Berlín, Moskva nebo Barcelona. Zájemci si budou moci Uragun vyzkoušet v předběžném přístupu na Steamu od 17. října 2019. V průběhu vývoje dojde na vylepšení hry a přidání nového obsahu. Plná verze je v plánu na první čtvrtletí roku 2020.