Každému se určitě stalo, že dohrál všechny hry, co chtěl dohrát a přišel mrazivý moment doplněn hláškou „co teď budu hrát“. Ano, asi to neplatí pro milovníky her pro více hráčů, ale i tak. Proto pak tupě bloudíme po internetu, kde sledujeme různé herní pořady, fóra a samotné obchody.  To si uvědomil i zatím největší herní obchod Steam, který nám chce pomoci s výběrem her, jež by seděli k našemu vkusu. Zároveň díky tomu zvýšit prodeje a tím i výdělky.

Problém u původního algoritmu, který doporučoval hry byl v tom, že nám ukazoval především velké a populární tituly. Dále Valve upravilo kód na doporučování her podle toho, v jaké části obchodu se nacházíte. Tudíž pokud budu koukat na FPS žánr, tak mi to nebude například doporučovat Assassins Creed.

Úpravy již prošly prvním testováním na skupině uživatelů a výsledky jsou poměrně zajímavé. Například u prokliků na doporučované hry byl zaznamenán nárůst o neuvěřitelných 75 %. A pokud by vás to zajímalo o kolik vzrostly prokliky na jednotlivé hry, tak ty vzrostly o 48 %. Takže pokud bude takto upravený algoritmus fungovat správně i nadále, tak se můžeme dočkat lepšího navrhování her a zobrazování vhodnějších titulů.