Mikuláš Podprocký se svým bratrem Tomášem ve svém volném čase už tři roky chystají zajímavou akční, dobrodružnou a RPG hru pojmenovanou Scribe. Kombinuje retro plošinovky a point and click adventury s krásnou grafikou a bohatou hratelností.

Hrát budeme za písaře, který uprchne z ostrovního kláštera a vydá se na výpravu za znovuobjevením skutečné historie kontinentu. V klášteře jsou zavřeni intelektuálové, učenci, mniši a písaři, aby nemohli uchovat historii. Tu vládnoucí moc postupně ničí (přepisuje historii a přemalovává umění) a jakékoliv studie nebo dokonce uchování kousků skutečné historie je považováno za zradu proti císaři a trestáno smrtí. Náš písař je v očích moci zločinec a musí si dávat pozor při každé interakci a postupovat obezřetně. Oči a uši číhají na každém kroku.

„Naším záměrem je vytvořit bohaté RPG, které v sobě spojuje vše, co máme rádi ze starých point-and-click adventur, akčních her a logických plošinovek z konce 80. let, a to vše bez omezení staré technologie a se silným důrazem na průzkum světa,“ popisují svůj vysněný projekt.

Chtějí posunout estetiku pixel artu až na samou hranici možností a nabídnout okouzlující, ale zároveň nebezpečný otevřený svět s akcí, bohatým příběhem, zajímavými úkoly, craftingem a nejrůznějšími zbraněmi, včetně sečných, luku a magie. V boji bude možné využívat stealth, například se schovat do sudu a přemisťovat se v něm, když jsou stráže otočené.

Po třech letech vývoje mají hotov vertical slice a rozhodli se oslovit hráče, aby prostřednictvím Kickstarteru získali peníze, které jim pomohou dostat se k vytouženému titulu. Vybrat potřebují 54 068 dolarů. Za peníze rozšíří tým a společně během dvou let převedou vizi a nápady do reality.

Mikuláš Podprocký je naposledy podepsán za středověkým RPG titulem Kingdom Come: Deliverance od Warhorse Studios, kde byl uměleckým ředitelem. Dělal také koncepty nebo postavy do her jako Mafia 2 nebo Top Spin 4. Pro jeho bratra je to teprve třetí projekt. Inspirací pro Scribe jsou klasiky, jako Prince of Persia, Another World, Flashback, Monkey Island nebo série Elder Scrolls.