Ubisoft se nevzdává snahy vytvořit herního klienta, který se dokáže prosadit vůči Steamu a GOG, a přináší vylepšenou verzi. Nový Ubisoft Connect pro PC je odpovědí na zpětnou vazbu, kterou vydavatel Assassin's Creed v posledních letech obdržel.

Rozsáhlá aktualizace se začíná testovat v betě a v průběhu letošního léta se má rozšiřovat mezi další uživatele. Ve společnosti připravili nové rozhraní zaměřené na přístupnost a přehlednost. Cílem bylo vytvořit klienta, v němž hráči hned najdou to, co hledají. Ať už jsou to hry či hráči.

Vylepšení se týká rovněž knihovny s detailnějším popisem her, možností rychle zjistit, které hry potřebují aktualizaci, a přehledem o postupu ve hře. Nové sociální funkce zahrnují přepracované profily hráčů s větším prostorem pro přizpůsobení identity, vzájemnou interakci hráčů a způsob, jak zjistit, co hrají ostatní. Když jsme u knihovny, tak do té je integrované předplatné Ubisoft+.

Ve videu můžete jednotlivé změny/vylepšení vidět. Připomínáme, že dle informací na oficiálních stránkách se PC verze her Avatar: Frontiers of Pandora a Star Wars Outlaws budou prodávat pouze na Ubisoft Connect, zatímco Assassin’s Creed Mirage a The Crew Motorfest mají být ještě na Epic Games Store. Na Steam se pravděpodobně všechny nové tituly dostanou až s odstupem času. S pozvolným návratem na platformu Valve začal Ubisoft v prosinci minulého roku s Assassin’s Creed Valhalla a Anno 1800. Později přidal The Division 2, Watch Dogs: Legion, Trackmanii, Riders Republik nebo Far Cry 6.