Francouzská společnost Ubisoft chce hráčům dočasně nabídnout zdarma své vybrané hry, aby se lidé při karanténě nenudili. Současně chce, aby každý, kdo nemusí ven, zůstal doma a zahrál si nějakou tu hru.

Tento víkend si na Xboxu One, PlayStationu 4 a PC přes Uplay můžete zahrát akční dobrodružství Assassin's Creed Odyssey. Přístup dostanete ke standardní edici hry a můžete prozkoumat Athény a Spartu během Peloponéské války, plout po Středozemním moři a bojovat s některými mytologickými tvory.

Další víkend bude pro konzole a počítače zdarma taktická akce Ghost Recon Breakpoint, ve které se vžijete do člena elitní vojenské jednotky Ghost a pokusíte se na souostroví Auroa zastavil Cole D. Walkera, bývalého Ghosta, a jeho jednotku rebelů.

Od 24. do 28. 3. si zase na PC přes Uplay můžete užít povedenou plošinovku Child of Light. Pokud si navíc hru přidáte do své knihovny, už vám zůstane. Čeká na vás hraní za malou nemocnou princeznu Auroru, jež se dostala do kouzelného světa, který je však ovládán zlem. Aurora jako dítě světla povstane a bojuje proti temnotě, aby se mohla vrátit k otci.

Jako poslední Ubisoft připomněl svou bezplatnou hru Rabbids Coding, ve které vás šílení králíci naučí základy programování. Při tom musíte zachránit kosmickou loď. Jde o hru pro rodiče, kteří hledají vzdělávací nástroje pro své děti (od 7 let), Ubisoft tvrdí, že se hráči zábavným způsobem naučí základy programování.