Ubisoft musí řešit další problém. Vedle výrazného pádu tržní hodnoty, špatných prodejů Star Wars Outlaws, odkladu Assassin’s Creed Shadows a nenávisti hráčů je společnost obviněna ze sdílení dat hráčů bez jejich souhlasu.

Žaloba se objevila u okresního soudu v severní Kalifornii. Stojí za ní dva hráči – Trevor Lakes a Alex Rajjoub. Podle nich Ubisoft porušil ochranu soukromí tím, že v aplikaci Ubisoft Store a ve službě Ubisoft Plus použil analytický nástroj Facebook Pixel. Ten měl shromažďovat údaje hráčů a za účelem reklamy je sdílet se společností Meta Platforms, Inc. (mateřská společnost Facebooku, Instagramu a WhatsAppu). Navíc podle žaloby měla být tato data na dosah ruky každé osobě vybavené průměrnými technickými dovednostmi.

Žaloba tvrdí, že Ubisoft analytický nástroj na své stránky a služby umístil záměrně, aby sledoval interakce uživatelů. Žaloba se opírá o zákon o ochranně soukromí, který byl přijat v roce 1988 s cílem chránit soukromí spotřebitelů. V roce 2013 byl zákon novelizován, aby umožnil sdílení údajů uživatelů s platformami sociálních médií, ovšem pouze za předpokladu, že uživatel dá k tomuto sdílení souhlas.