Během posledních pár let jsme mohli vidět rychle rostoucí počet předplatných členství. Narozdíl od Microsoftu a EA však dosud Ubisoft zůstával mimo hru. To se ale má nyní změnit. Na Ubisoft obchodě se totiž přes víkend ukázal Ubisoft Pass Premium, který byl však po chvíli stažen.

Na obchodě se nenacházel ani obrázek, ani cenovka. Není vlastně ani jasné, zda bude tento pass měsíční, nebo trvalý. Vzhledem k aktuálním trendům by se však dal očekávat přístup ve stylu měsíčního placení. Je možné, že Ubisoft Pass nabídne hry zdarma během určitých časových rozmezí, podobně jako to dělá Microsoft se svými Games with Gold. Hlavním zaměřením Ubisoft Passu však pravděpodobně nebude předplatné na vstup do onlinu, jako je to u Games with Gold, ale přímo na hry. 

Ubisoft má relativně rozsáhlou nabídku her, které by mohl měsíčně nabízet buď zcela zdarma, nebo s velkou slevou. Nové pozornosti by se mohly dočkat například série The Division, Far Cry, Tom Clancy nebo Assassin’s Creed. Je však také možné, že nás Ubisoft překvapí a vytvoří něco originálního. 

Více informací se nejspíše dozvíme letos na E3, které se bude narozdíl od většiny společností naštěstí Ubisoft stále účastnit.