Oznámení pokračování špionážní tahovky Phantom Doctrine na sebe nenechalo dlouho čekat. První díl z roku 2018 se do paměti hráčů zapsal jako stealthově a špionsky laděný povedený klon XCOMu. Oznámení druhého dílu s podtitulem The Cabal tak není velkým překvapením.

Překvapením ale je, že se hra vydává po dost výrazně odlišné cestě. Špionáž je sice zachována, ale místo tahovky na způsob XCOMu nás čeká střílečka z pohledu třetí osoby. Že se série XCOM jednou pokusila vydat podobným způsobem s dílem The Bureau: XCOM Declassified budeme taktně ignorovat.

Phantom Doctrine 2: The Cabal nicméně slibuje vzrušující špionážní thriller a naším úkolem bude infiltrovat a sabotovat zpravodajskou službu The Cabal.

Příběh hry představuje alternativní verzi událostí z roku 1986, kde výbuch v Černobylu byl jen začátek série teroristických útoků, za než jsou The Cabal zodpovědní. Ale jste si tím jisti?” láká oficiální popis hry na Steamu.

Hratelnost je především zaměřená na elementy stealthu, tichého zabíjení, napodobování nepřátel, schovávání těl, střílení, plánování a rekrutování nových agentů. Každý úkol vyžaduje taktické plánování a výbornou správu vašeho týmu. Taktická pauza vám pomůže hrát misi tou nejoptimálnější cestou.

Phantom Doctrine 2: The Cabal je aktuálně oznámeno pouze na PC bez data vydání.