V mnoha hrách vidíme inspiraci jinými hity. Vývojáři otevřeně přiznávají, že se inspirovali u konkurenčních titulů, filmů, knížek... Někteří ale tuhle inspiraci přeženou a cizí dílo vykradou. Tohle se stává zejména u mobilních her. Zřídka kdy to vidíme ve světě her pro počítače a konzole.

Nejnovějším padělkem je HeliCity Demolition Man. Jeho tvůrci nestydatě vykradli Grand Theft Auto: Vice City. Ze hry od Rockstar Games si vypůjčili nejen vizuál a uživatelské rozhraní, ale také okopírovali misi spočívající v létání s dálkově ovládanou helikoptérou na staveništi.

Právě tahle známá mise, kterou mnoho hráčů nemá rádo, je hlavní náplní v HeliCity. Na rozlehlém staveništi strategicky rozmístíte výbušné nálože a čelíte novým a nepředvídatelným protivníkům.

Při pohledu na tuhle hru se každému muselo vybavit GTA: Vice City. Navzdory tomu se nějakou dobu HeliCity Demolition Man prodával na PlayStation Store za dva dolary pro PS4. Vyjít měla 30. 8. 2024. Až zásah společnosti Take-Two Interactive odstranil falzifikát z nabídky. Z YouTube zmizel i trailer. Navzdory tomu se od 9. 5. 2024 prodává na eShopu Nintenda za 49 Kč pro Switch.

OBRÁZKY HeliCity Demolition Man