V dánském studiu IO Interactive doufají, že jejich stealth akce s Jamesem Bondem bude úspěšná a půjde o začátek velké trilogie. Při dlouhém vývoji využívají své více než dvacetileté zkušenosti se stealth hrami.

„Cítíme se velmi sebejistě, protože v podstatě už přes 20 let sami vytváříme hry o agentovi, který cestuje do různých koutů světa a tak dále. To vše nám dalo ty správné znalosti a zkušenosti, ale James Bond je samozřejmě úplně jiná značka. Je to velká značka a značka, která nám nepatří. Je to vlastně poprvé, co jsme pracovali se značkou, kterou jsme sami nevytvořili,“ rozpovídal se Hakan Abrak, šéf studia IO Interactive, v rozhovoru pro IGN.

Tvůrci série Hitman si od projektu 007 hodně slibují. Tenhle titul plně financují a také si ho sami vydají. Chtějí nám přinést originální příběh, který není založen na filmové sérii. Cílem je mladý Bond, který je od základu vytvořen speciálně pro hráče.

Abrak v rozhovoru nezabíhá do detailu. Tvrdí, že navzdory dlouhému vývoji jde práce neuvěřitelně dobře. Brzy se máme dočkat dalších informací. Nemůže se dočkat, až nám hru ukáže. Pokud se něco nezměnilo, k vydání by mělo dojít v roce 2025.

Dříve tvůrci nový projekt popisovali jako ultimátní špionážní fantasy, což naznačuje více vybavení a špionážních možností. Možná to může být mírný odklon od úkolů s vraždami Agenta 47 v sérii Hitman. Když jsme u toho srovnání, tak půjde o více skriptovaný zážitek = méně volnější v porovnání s Hitmanem. S ním bude mít společnou kameru z pohledu třetí osoby.