Od posledního dílu úspěšné série Borderlands uběhly už 4 roky a na pokračování příběhu čekáme dokonce už 6 let. Poslední rok či dva se internetem potulují spekulace ohledně dalšího vývoje. A i když víme, že studio Gearbox na vývoji třetího dílu pracuje, nic dalšího oficiálního jsme přímo na adresu hry neslyšeli.

Podle nejnovějších informací od YouTube kanálu The Triple S League může být Borderlands 3 mnohem blíže, než si myslíme. Podle zprávy z videa slyšel od dvou nezávislých zdrojů, že probíhá lokalizace titulu do různých jazykových verzí. Navíc se na ní už nějaký pátek pracuje. Shodneme se, že není náhoda, aby dva různí lidé, kteří se neznají, říkali téměř totožnou věc. Rozhodně tím ale nechci říct, že je vše 100% pravda. Musíme vše brát z rezervou.

A nejdůležitějším faktem je, že lokalizace probíhá až k samotnému konci vývoje, což by znamenalo, že datum vydání je velmi blízko. Proč ale pořád nebylo žádné přímé oficiální vyjádření? Je sice pravda, že studio Take-Two, vydavatel série Borderlands, oznámilo, že se jedna AAA hra byla odložena na další fiskální rok začínající 1.4.2019. Že bychom se Borderlands 3 dočkali již koncem jara?

Na oficiální vyjádření si musíme ještě počkat, snad přijde co nejdříve. A jak spekulaci vnímáte vy? Myslíte si, že zdroj mluví pravdu? Dejte nám vědět do komentářů.