Na redakční e-mail doputovala zajímavá zpráva. Produkční agentura NICE! odhalila, že poslední trailer ke kultovnímu World of Warcraftu vytvořil český tvůrce. Konkrétně jde o 3D trailer Journey pro rozšíření Wrath of the Lich King Classic.

Mladý český 3D grafik a animátor Radim Zeifart je u komunity World of Warcraftu známý pod přezdívkou Hurricane. Na kontě má nejedno skvělé fanouškovské video. Jeho tvorby si všiml samotný Blizzard, jenž ho letos na jaře oslovil s nabídkou spolupráce.

„Zájem o spolupráci ze strany marketingového oddělení Blizzardu Radima Zeifarta pochopitelně velmi potěšil a byl vlastně i docela logický, protože některá z Radimových předchozích videí mají dokonce více zhlédnutí než ta oficiální. Např. trailer Naxxramas Trailer 2017 má k dnešnímu dni na kontě již přes 4 mil. zhlédnutí, video Black Temple Trailer 2020 pak téměř 3 miliony,“ uvádí tisková zpráva.

Na výsledek spolupráce, trailer, který má od svého vydání 22. 9. 2022 již téměř 1 milion zhlédnutí a sklízí nadšené reakce tisíců fanoušků WoW z celého světa, se můžete podívat zde:

„World of Warcraft je jedna z nejúspěšnějších online her na světě, a i já jsem kdysi propadl jejímu kouzlu. Po letech hraní jsem začal experimentovat s různými programy, které umožňovaly extrahovat 3D modely přímo ze hry a používat je na tvorbu videí. Od té chvíle uplynulo 13 let. Za tu dobu jsem vytvořil mnoho vlastních trailerů, postupně zlepšoval své metody a učil se novým věcem,” říká Radim Zeifart.

Práce započaly ve studiu NICE! už v dubnu, a to scénářem a prvními vizuály. Celá výroba videa potom trvala 5 měsíců. Časově nejnáročnější byla přestavba celých částí mapy a světa Northendu ve větších detailech než ve hře samotné. Velké množství detailních modelů bylo nutné od základu předělat a přetexturovat stovky herních prostředků, aby se přiblížily dnešním vizuálním standardům.

„Poté, co jsme přímo ze hry vyexportovali velké množství grafických assetů, jako animované postavy, monstra, světy, kusy terénu, budovy i zvuky všemožných kouzel, se z celého procesu stala jedna velká stavebnice lega. Každý záběr jsme potom stavěli ve 3D editoru Cinema 4D. U jednotlivých elementů jsme vylepšili textury a znásobili množství polygonů, aby grafika původně z roku 2004 dosáhla současných standardů 3D vizualizací. Poté, co jsme záběry sestavili a rozanimovali, jsme mohli začít renderovat v programu Octane Render na 6 grafických kartách RTX 3080. Zároveň jsme přidali vizuální efekty a na závěr trailer dobarvili,“ přibližuje Radim Zeifart postup tvorby videa.

Zeifartův nejnovější počin se v početné herní komunitě po celém světě stal opět velkou fanouškovskou událostí a těší se značné oblibě. Je zřejmé, že trailer čekají podobné, ne-li ještě lepší výsledky než předchozí videa. Radimovi se totiž opět podařilo vytvořit unikátní video, které se v kvalitě blíží videím od samotné společnosti Blizzard Entertainment a jejího profesionálního týmu s milionovými rozpočty.

Podívejte se na video o výrobě 3D traileru: