V roce 2012 mezi sebou svedly hry Diablo 3 a Torchlight 2 boj o hráče, který od včerejšího dne může pokračovat i na konzolích. Zatímco oblíbený titul od Blizzardu se na PlayStationu 4 a Xboxu One ukázal již v srpnu 2014 a na Nintendu Switch v listopadu 2018, tak Torchlight II přichází až nyní. Sedm let poté, co tento boj začal. A nutno podotknout, že to byl tuhý boj. Obě hry totiž obdržely velmi dobré hodnocení - od Indiana získal Torchlight 2 ve své době 93 procent a Diablo 3 ještě o tři procenta více.

Na konzole PS4, Xbox One a Switch přivedlo Torchlight 2 studio Panic Button, zatímco původní PC verzi měli na starost v Runic Games. Hráče potěší, že hack and slash akce obsahuje na konzolích vše, co na počítačích. Zároveň vývojáři upravili ovládací prvky, přidali nové trofeje a achievementy a exkluzivní mazlíčky. Na PS4 je to Faerie, na Xboxu One zase Molten Imp a Unicorn Pet na Switchi.

Z dosavadních reakcí to vypadá, že se porty povedly. Hráči jsou s ovládáním spokojeni a doporučují ostatním, aby si Torchlight 2 zakoupili. Pokud tedy máte rádi hry ve stylu Diabla, tak zamiřte do online obchodu své platformy.