Už v roce 2019 byl oznámen vývoj nového BioShocku ve studiu Cloud Chamber. Nově vzniklý tým pod hlavičkou 2K Games složený z některých veteránů BioShocku si však ukousl až moc velký kus. Čtvrtý díl first-person akce si prošel vývojovým peklem a údajně několika restarty. Dnes už na tom má být lépe, práce má odsypat a tvůrci rozšiřují své řady o další lidi, aby s projektem pohnuli. To naznačuje, že by BioShock mohl brzy vstoupit po plné produkce.

Při čekání na oficiální informace mohou fanoušci do detailů rozebírat tenhle obrázek od MP1st. Údajně pochází z BioShocku 4, konkrétně z verze označené kódovým názvem Parkside, která vnikala v roce 2021. Má jít o ranou demoverzi ukazující uživatelské rozhraní, brokovnici a další prvky.

O Parkside poprvé mluvil Jason Schreier z Bloombergu v roce 2019 a v roce 2021 ho potvrdil Colin Moriarty. Dle něj se má odehrávat v antarktickém městě Borealis z 60. let minulého století. Podle dnešního obrázku to vypadá, že Borealis bude mít problémy s elektřinou. Nasvědčuje tomu odpočítávání, kdy bude vypnut proud.

Je ale otázkou, jak BioShock vypadá dnes a jaký bude, až jednoho dne spatří světlo světa. Zatím se můžeme těšit na Judas od Kena Levina, původního autora BioShocku, a Clockwork Revolution od studia inXile Entertainment.