„World premiere“ mi znělo v uších ještě dlouho po konci loňského The Game Awards. Pro letošní rok producent a moderátor Geoff Keighley se od tohoto označení odklání a chce, aby všechna oznámení si byla rovna.

Slavnostní večer s předáváním cen nejlepším hrám roku bude mít podobnou stopáž a obsah jako loňský ročník. Keighley nechtěl během Q&A zabíhat do detailů a prozrazovat přesná čísla. Samotná show by ale měla být kratší, protože loni si se svým projevem dal na čas Chris Judge.

Letos bylo zveřejněno 31 kategorií. V budoucnu producent nevylučuje přidání dalších, včetně ceny za nejlepší remake/remaster a nejlepšího herce/herečku ve vedlejší roli. Nejvíc nominací pro letošního rok mají Baldur’s Gate 3 a Alan Wake 2, shodně osm. O jednu méně má PS5 exkluzivita Marvel’s Spider-Man 2. O vítězích rozhodne hlasování poroty a fanoušků z řad veřejnosti. Váha hlasů je rozdělena 90 ku 10 %.

Aby se neopakovaly incidenty z minulých let, tak letošní předávání cen bude mít zpřísněna bezpečností opatření. Loni se na pódium dostal teenager a přerušil vývojáře Elden Ringu při oslavách za cenu Hra roku.