Vánoce jsou skoro za dveřmi, ale tým stojící za Versus Evil je v šťastném duchu už neoslaví. Společnost, pod kterou tento vydavatel spadá, tinyBuild se náhle rozhodla ukončit Versus Evil a propustit veškeré zaměstnance z této divize. Tento vydavatel se soustředil předně na vydávání her od nezávislých tvůrců a stojí například za The Banner Saga od studia Stoick nebo Pillars of Eternitty od Obsidian Entertainment.

O ukončení své činnosti se Versus Evil podělil s fanoušky v příspěvku na platformě X. V něm děkují za krásných 10 let práce, možnost přinést komunitě ty nejlepší hry od nezávislých tvůrců a za spoustu šťastných vzpomínek. „Z hloubi našeho srdce vám děkujeme za všechno!

Tomuto oznámení předcházel příspěvek od Lance Jamese, nyní již bývalého šéfa produkce Versus Evil, který napsal: „No, byla to zábavná desetiletá jízda. Celý tým Versus Evil byl právě propuštěn.“ James dodal: „Chci, aby bylo jasno – nebylo to rozhodnutí ani volba společnosti Versus Evil.

Série uzavírání studií, propouštění zaměstnanců a nešťastných odchodů tedy není u konce. Kvůli tomuto rozhodnutí se ocitlo bez práce 13 lidí, kteří svou nelibost vyjadřují na sociálních sítí a rovnou hledají jinou práci.

Společnost tinyBuild získala Versus Evil v roce 2021 za 12,5 milionu dolarů, přičemž v následujících třech letech měla být schopna vyplatit dalších 18,8 milionu dolarů. Při oznámení uzavření dohody popsal generální ředitel společnosti tinyBuild Alex Nichiporchik Versus Evil jako „doplňkového vydavatele, který rozšíří náš žánrový záběr.“ 

Tato dohoda však zřejmě narazila na problémy nedlouho po svém dokončení: V aktualizaci obchodování z prosince 2023, v níž TinyBuild oznámil propouštění vlastních zaměstnanců, firma oznámila dohodu o vyrovnání ve výši 3,5 milionu dolarů se zakladateli Versus Evil – včetně Jamese a Finkeho – kvůli obvinění, že tinyBuild nesplnil „tři podstatné závazky“ související s dohodou, včetně kapitálových příspěvků a další „podstatné podpory“ pro Versus Evil. Například se tinyBuild zavázala a neprovedla včas kapitálové příspěvky společnosti Versus Evil ve fiskálních letech 2022 a 2023.

Zdá se, že akvizice společnosti Versus Evil se z praktického hlediska také nevydařila: tinyBuild ve stejné aktualizaci obchodování uvedl, že „Versus Evil nadále nedosahuje dobrých výsledků“, a jako důvod uvedl odložení tří ze čtyř plánovaných vydání, včetně Broken Roads, na rok 2024.