V posledních měsících jsme o vývojářích z Team Ninja slyšeli už mnohokrát, a to ve spojitosti s jejich nadcházejícím titulem Nioh 2, jenž se nedávno mimochodem pochlubil novými gameplay záběry. V tomto článku se však nebudeme bavit o Nioh 2, nýbrž o druhé velké značce studia, Ninja Gaiden, která se nového přírůstku do série dočkala naposledy před šesti lety a své fanoušky dost zklamala.

I přes neúspěch spin-offu Yaiba: Ninja Gaiden Z hráči nepřestali věřit v oživení této série a bombardovali Team Ninja požadavky na další díl, což vývojáře nejspíše donutilo k zamyšlení nad tím, jestli by tvorba pokračování Ninja Gaiden byla opravdu tak špatný nápad. V nedávném rozhovoru pro IGN ředitel Niohu 2, Fumihiko Yasuda, dokonce prozradil, že se ho možná někdy dočkáme.

„Hlavní členové týmu, který pracoval na Ninja Gaiden, chtějí vytvořit novou hru. Jsme si vědomi, že někteří fanoušci chtěli Ninja Gaiden více než Nioh 2. Nyní vidíme také spoustu ninja her, jako je [Sekiro: Shadows Die Twice], a v těchto hrách vidíme hodně dobrých inspirací, takže doufáme, že jednoho dne poskytneme nějaké dobré zprávy,“ řekl Fumihiko Yasuda.

Sice to není vyloženě slib, ale i tak je zde velká šance, že se nového Ninja Gaiden v budoucnu dočkáme. Navíc se blíží vydání herních konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X, na něž by mohl další díl cílit.