Vydavatelská společnost Slitherine oznámila pokračování tahové taktické strategie Field of Glory. Druhý díl naváže na práci Richarda Bodleye Scotta a jeho cílem je přenést to nejlepší ze stolního světa do toho videoherního.

Strategie Field of Glory II Medieval je zasazena do vrcholného středověku od 1040 n. l. do 1270 n. l. s pokrytím severní a střední Evropy, konkrétně má být zahrnuto 29 národností a frakcí, 57 různých armád umožňující historicky realistické bitvy, do nichž se mohou zapojit i spojenci. Tvůrci chystají více než 100 historicky přesných jednotek.

Vývojáři tvrdí, že zachovají věrnost a důraz na detaily, od armády přes vybavení, spojenectví až po formace. Současně upozorňují, že nejde o hru pro každého, jelikož jde o rozsáhlý válečný titul, který je určen pro válečníky.

Historické scénáře pokryjí klíčové okamžiky v epickém měřítku. Mimo jiné se můžete těšit na bitvu u Hastingsu z roku 1066, která skončila rozhodným vítězstvím normanského vojska a byla základem ovládnutí Anglie Normany. Dále na bitvu u Tinchebray (1106), kde se bojovalo o anglické království a normandské vévodství. Bitva na řece Kalce, což je nejslavnější porážka Slovanů. Ruská knížata a Polovci v ní utrpěli drtivou porážku od početně výrazně slabších Mongolů a jejich moc byla zásadně podlomena. A jako poslední zmínit bitvu u Kressenbrunnu, které se přezdívá první bitva na Moravském poli. Odehrávala 12. 7. 1260 mezi vojsky českého krále Přemysla II. Otakara a jeho bratrance uherského krále Bély IV. Bitva skončila českým vítězstvím a rozprášením Bélova vojska. Završená byla mírem uzavřeným v Bratislavě.

Přečtěte si také: V Classified: France '44 povedete odboj proti nacistům

Studio Byzantine Games nabídne hráčům možnost vytvořit si vlastní bitvy s neomezenými scénáři, v nichž můžete změnit historii na počítačem generovaných mapách. To se týká také generátoru náhodných map. Co se armády týče, tak vedle té české jsou potvrzeny armády Prusů, Litevců, Rusů, Maďarů, Kumánů, Švédů, Dánů nebo Velšaňů.

Ve hře nebude chybět ani možnost rychlé bitvy. V této kolonce si vyberete ze 65 přednastavených zápasů, zatímco v režimu kampaně jsou scénáře historicky založené. V obou případech budou boj a morálku vojáků ovlivňovat generálové, kteří mají čelit efektivní umělé inteligenci. Na výběr pak bude šest různých úrovní obtížnosti.

Líbí se vám Field of Glory II Medieval? Hra vyjde v prvním čtvrtletí příštího roku pro PC. Zájemci se mohou již dnes hlásit do chystané bety