Čeští autoři příběhové nezávislé hry FFF připravují craftovací survival hru Polylithic zasazenou do období paleolitu/neolitu v low poly grafice. Vaším úkolem bude shromažďovat primární zdroje, které vám zajistí základní prostředky k přežití.

„Každé zvíře, od králíků až po mamuty obývající prehistorickou divočinu, představuje jinou výzvu k překonání,“ upozorňují tvůrci s tím, že v počtu je síla. Proto je vhodné rozšiřovat svůj kmen, starat se o jeho potřeby a zajistit, aby jeho členové byli spokojeni. Na oplátku svým soukmenovcům můžete dávat úkoly.

Současně musíte svůj kmen vylepšovat a odemykat nové možnosti v technologickém stromě, abyste prošli dvěma historickými epochami se specifickou základní hratelností a atmosférou. Nejprve budete lovci v podobě malé migrující skupiny, jež se snaží přežít. Když dostatečně pokročíte v technologickém stromu, natrvalo se usadíte jako farmáři.

„V lesích, zasněžených kopcích a řekách se skrývají nejen cenné zdroje. Objevujte pozůstatky minulých kmenů a inspirujte se při stavbě vlastních památníků na jejich památku,“ dočteme se dále. Ovšem je nutné pamatovat na to, že ne všechno je v této prehistorické divočině takové, jak se zdá. Skrývá více tajemství, která můžete objevit, a příběhů, které postupně poskládáte dohromady.

Jak vidíme v oznamovacím traileru, tak příběh se točí kolem záhadné nemoci, která spadla z nebe. Současný vůdce kmenu je ale příliš starý, proto nastupujete vy, abyste zajistili přežití kmene.

Studio polyperfect plánuje Polylithic vydat v předběžném přístupu na Steamu ve třetím čtvrtletí letošního roku. Společně s komunitou chtějí vývojáři hru zlepšovat, pilovat a obohacovat. V plánu mají přidat rodokmen, přizpůsobitelnou postavu, nové úkoly, další zvířata, více možností pro stavění, stejně tak lokace k objevování spolu s druhou érou. V early access bude fungovat crafting a stavění. Dále odemykatelný technologický strom, správa kmenu, úkoly a základní bojové mechaniky.

V minimálních systémových požadavcích se uvádí Windows 10 (64-bit), procesor Intel Core i5 530, 8 GB RAM a grafická karta GeForce GTX 970.