Sumo Digital aktuálně pracuje na dvou nových projektech ve spolupráci s 2K. Jeden z těchto projektů by údajně mohla být first-person live service akční hra na PC a konzole.

"Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat s 2K, a těšíme se na včasné zveřejnění podrobností o projektech," řekl generální ředitel Sumo Digital Gary Dunn na internetových stránkách Sumo.

Toto oznámení dále uvádí, že tyto projekty jsou ve “výrobě” ve studiích Sumo's Sheffield studio a Red Kite Games - tu společnost získala na začátku tohoto roku. Red Kite dříve pracovala na hrách jako God of War 3 Remastered či mobilní hra Call of Duty: Strike Team.

Sumo sice není připraveno na prozrazení podrobností o svých nový projektech, nicméně jeden z projektů se dá tipnout. Pracovní místa na Sumo Sheffield poukazují na akční multiplayer hru z první osoby. Například pro pozici technical director hledají někoho, se zkušenostmi s first-person hrami a hrami jako služba - live service.

Další vypsané pozice dále potvrzují, že by se mělo jednat o akční first-person hru. Pozice animator vyžaduje zkušenost s first-person hrami a u pozice programmer preferují zkušenost s multiplayer hrami.

Důkazy jednoznačně poukazují na to, že Sumo vyvíjí nějakou live-service akční hru z pohledu první osoby, ale to nemusí nutně znamenat, že je to jeden z 2K projektů. Co se samotného Studia Sumo týče, aktuálně všichni čekáme na připravovaný Dead Island 2, u něhož některé obchody uvádí datum vydání březen 2020, přestože se jedná o nepotvrzenou informaci.