Stealth akce z feudálního Japonska Tenchu: Stealth Assassins spatřila světlo světa v roce 1998 a sbírala vcelku pěkná hodnocení. Hra kombinovala klasické bojové styly nindžů s fantasy prvky a japonskou mytologií. Že jste něco podobného nedávno viděli? A v tom je ten háček.

Takuma Endo by velmi rád chtěl udělat nástupce své hry, jak prozradil v rozhovoru s Famitsu, jenže práva na značku Tenchu nyní vlastní studio FromSoftware. A zde se vracíme k výroku, že jsme něco podobného již nedávno spatřili. Akce Sekiro: Shadows Die Twice byla totiž vyvíjena s myšlenkou nástupce značky Tenchu. Během vývoje se však hratelnost pozměnila a Sekiro vyšlo v podobě, jakou ji známe teď. Daleko věrnější hrám od tohoto studia a dalším souls-like titulům. Bohužel nemáme žádné informace, jestli FromSoftware hodlá práva na značku nějak využít.

Nicméně v srpnu loňského roku si studio Acquire registrovalo značku Stealth Assassins, které dalo fanouškům naději na pokračování. Bohužel Endo později vysvětlil, že se jednalo pouze o formalitu, jelikož ochranná známka již vypršela. Endo však zmínil, že plánuje vydávat i indie tituly, které budou oddělené od hlavního týmu. A první titul byl měl vyjít na konci letošního roku.

Myslíte, že bude Takuma Endo chtít získat licenci na jeho původní dílo, nebo se spokojí s jinou značkou a pokusí se vytvořit alespoň duchovního nástupce?