Chválenou strategii Pioneers of Pagonia od autora série The Settlers rozšířil slibovaný kooperativní režim. Průzkum a dobývání pestrobarevného světa Pagonie si mohou společně užívat až čtyři hráči. V kooperaci hrají všichni hráči za stejnou frakci. Společně mohou prozkoumat ostrov a vybudovat svou osadu s rozvětvenými výrobními řetězci a tisíci jednotkami.

Spoluhráče lze jednoduše pozvat přes Steam nebo se mohou připojit k již nějakou dobu probíhající relaci. Úroveň obtížnosti je možné individuálně přizpůsobit každé skupině hráčů a náladě díky rozsáhlému generátoru map s procedurálně generovanými mapami. Od poklidné pionýrské práce pro pohodové sezení, které je ideální i pro hru s mladšími dětmi, přes střední obtížnost mezi přáteli až po extrémní výzvu pro zkušené hráče strategií. Pokud budete muset relaci předčasně ukončit, automaticky budete mít přístup k uložené hře, abyste mohli v tomto bodě pokračovat se stejnou skupinou nebo jinými pionýry.

Pioneers of Pagonia se nacházejí v předběžném přístupu na Steamu. Komunita si pochvaluje pravidelné aktualizace, které vylepšují a opravují hru. Tyto patche často vycházejí z požadavků komunity. Na letošní rok jsou v plánu ještě tři velké updaty: aktualizace zaměřena na těžbu nových surovin, monumenty a vylepšený bojový systém. Na hráče čekají také nové jednotky a nepřátelé, stejně jako podpora modifikací, další budovy a dekorace.

Pioneers of Pagonia koupíte na Steamu za 29,99 eur. Hra obsahuje české titulky a na disku zabere necelých 30 GB.