16. 6. roku 2022 srdce fandů kultovní značky Hvězdná pěchota zaplesalo. Po dlouhé době jsme se opět dočkali herního titulu z tohoto univerza, které vytvořil spisovatel Robert A. Heinlein. Kdo však tomuto sci-fi vdechl podobu, kterou si oblíbila taková spousta fanoušků, byl režisér Paul Verhoeven se svým filmem z roku 1997.

Značka se dočkala několika herních zpracování, ale žádná kvalitou vyloženě nevyčnívala. Dalo se tedy čekat, že ohlášení nové hry vyvolalo u fanoušků veliký poprask. A i když ani tato nová real-time strategie Starship Troopers: Terran Command nesklízela v recenzích desítky, tak srdce fandů si našla a byla přijata daleko vřeleji než hry minulé.

Za ten rok vývojáři ze studia The Artistocrats nezaháleli a obohatili hru o pár pěkných mechanik a k výročí prvního roku se podělili i o nějaká zajímavá čísla.

Za rok bylo zlikvidováno na 500 milionů brouků. Vybojováno bylo přes 6 milionů bitev a v bitvě na planetě Klendathu padlo na 50 milionů vojáků.

Bohužel máme i zlá čísla, jelikož hru si ilegálně stáhlo přes 200 tisíc uživatelů. Vývojáři však důrazně připomínají, že pirátění je striktně proti pravidlům stát se občanem Federace.

Ve výčtu nových věcí, které byly v průběhu roku přidány nechybí Steam achievementy, kterých je celkem k nasbírání 50, vyhrát si můžeme v editoru úrovní a pokud si se svým výtvorem budeme připadat spokojeni, tak je možnost ho nahrát do Steam Workshopu, kde se od svého vydání před třemi měsíci nachází přes 250 předmětů a úrovní od jiných hráčů, kteří plní svou povinnost.

A co nás čeká v budoucnu? Vývojáři se po vydání achievementů nyní plně soustředí na placené DLC. To bude obsahovat zcela novou kampaň s novými postavami, která se bude odehrávat na lávové planetě. Desítky nových jednotek, které budou mít své unikátní schopnosti, a také nové herní mechaniky. Více informací o tomto DLC bychom se měli dozvědět během následujících měsíců.