Popularita Steamu nadále roste. Platforma od Valve o víkendu překonala hranici 38 milionů přihlášených hráčů a stanovila nový rekord. Rychle se blíží k hranici 40 milionů hráčů.

V neděli 22. září/septembera ve čtyři hodiny odpoledne středoevropského času bylo na Steamu přihlášeno 38 367 277 hráčů. To je o milion více než bylo letos v srpnu, kdy vyšel Black Myth: WuKong. O měsíc dříve to bylo 36,9 milionu uživatelů. Nejde ale o počet hráčů, co byli ve hře, nýbrž pouze o ty přihlášené. Pokud by vás zajímalo, kolik hráčů v neděli při rekordu bylo v nějaké hře, tak to bylo necelých 12 milionů. Zbytek měl Steam jen na pozadí.

Od roku 2020 se čísla na Steamu praktiky zdvojnásobila. Není pochyb o tom, že obchod nadále roste a láká více a více hráčů. Nejhranějšími hrami jsou Counter-Strike 2, PUBG: BATTLEGROUNDS a DOTA 2. Drží se Black Myth: WuKong, který od svého vydání klesl o dvě místa na čtvrtou příčku. V žebříčku deseti nejhranějších titulů najdeme ještě Apex Legends, Naraka: Bladepoint, Source SDK Base 2007, Wallpaper Engine a Grand Theft Auto V.