Chcete si zahrát nějaký titul ze své Steam knihovny, ale přitom byste si nejraději lehnuli na postel s telefonem či tabletem v ruce nebo na gauč k televizi? Pakliže máte doma stabilní internetové připojení, můžete využít službu Steam Link. Ta nově najde využití také pro majitele headsetů ze série Meta Quest.

Možnost streamování her z počítače do VR headsetů Quest 2, Quest Pro nebo Quest 3 odemyká dveře ke snazšímu hraní her typu Half-Life: Alyx, a to bez nutnosti připojovat soupravu k PC prostřednictvím kabelů.

Co ale podle Valve budete potřebovat, je router drátově spojený s PC a 5GHz Wi-Fi síť pro headset. Máte-li pouze starší router, jenž pracuje pouze s pásmem 2,4GHz, máte patrně smůlu. Dále je doporučeno zajistit si možnost využívat technologii Wi-Fi 6 nebo Wi-Fi 6E.

Nároky na hardware vašeho počítače se pochopitelně budou lišit titul od titulu – nelze totiž srovnávat zmíněný VR Half-Life s méně náročnými hrami, jako je Job Simulator. Valve nicméně v minimálních požadavcích zmiňuje grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 970 a operační systém Windows 10. Doporučuje však použití karty RTX 2070 a přítomnost minimálně 16 GB operační paměti.

Příhodné je, že dnes v 19:00 bude na Steamu zahájen festival zaměřený na VR hry, který potrvá až do 11. 12. Ve slevě si tak budete moct pořídit spoustu titulů. Na oficiální upoutávku se můžete podívat níže.