Společnosti Paradox Interactive a Channel 3 se pochlubily datem, kdy v předběžném přístupu bude zahájena stavba továren z pohledu první osoby v procedurálně generovaných světech založených na voxelech. Hra nazvaná Foundry bude na Steamu dostupná od 2. května/máje letošního roku.

Kdy bude plná verze? Tvůrci se nechtějí zavazovat k nějakému termínu. Hra opustí early access až splní jejich očekávání ohledně kvality a množství obsahu. Očekávají, že to bude trvat déle než rok.

V první verzi bude většina základních herních mechanik. Nabídnout má přibližně 15 až 25 hodin herního času, v závislosti na tempu a zkušenostech hráčů. Mezitím lákají na nekonečně simulovaný voxelový svět, který se rozprostírá od džungle přes hory až po důlní šachty. Budete těžit suroviny, vyrábět stroje a zkoumat nové možnosti automatizace s cílem dosáhnout pokroku.

Čekají vás logické výzvy při plánování a budování pásových dopravníků a sítě potrubí. Jako v jiných simulacích továrny, tak i tady bude nutné nejprve spoustu věcí udělat ručně. Až potom budete mít dostatek materiálu k postupnému budování automatizované sci-fi továrny. Jen pozor na dodávku energie, s rozšiřováním továrny roste rovněž spotřeba.

Hrát bude možné o samotě, stejně tak v přáteli v kooperaci online a offline prostřednictvím LANu. Nejlépe se má hrát ve dvou až čtyřech hráčích, tvrdí autoři.