Na několik dní je opět možnost vyzkoušet si ambiciózní vesmírný simulátor Star Citizen, který ve studiu Cloud Imperium Games za ohromné podpory oddané komunity vzniká od září 2012. Na začátku hra vybrala přes dva miliony dolarů. Do května 2024 se vybralo více než 700 milionů dolarů. Do projektu investovaly také různé firmy, a to částku 63,25 milionu dolarů.

Pokud si chcete na vlastní virtuální kůži vyzkoušet, zda vás Star Citizen zaujme, tak si můžete na počítači zahrát do 19. 7. tohoto roku v rámci Foundation festivalu. Ten je ideální příležitostí pro nové hráče i pro ty, co se do vesmírného simulátoru vracejí po delším čase.

Na začátku dobrodružství vám mohou pomoci zkušení veteráni. Hodit se budou i tři startovní balíčky. Ty jsou k dispozici do 31. 7. za zvýhodněnou cenu a obsahují mimo jiné dodatečnou herní měnu a pojištění lodi. Hráči si mohou vybrat z lehké stíhačky RSI Aurora MR, flexibilní nákladní lodi Consolidated Outland, Nomad, a proslulého všeuměla Drakea, Cuttera.

Star Citizen stáhnete tady. Váš počítač by měl disponovat alespoň operačním systémem Windows 10, čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 nebo AMD Bulldozer (architektura K10), grafickou kartou kompatibilní s DirectX 11.1 a 4 GB VRAM, zatímco operační paměť má být 16 GB RAM. Na SSD si potom připravte více než 100 GB.

Vývojáři jako minimum zmiňují grafické karty NVidia 1060, AMD RX 5700 / RX Vega 56 / RX 460 a Intel A380 / UHD Graphics 730.