Fanoušci série Dragon Quest se mohou těšit na nové díly. Největší radost jistě udělá Dragon Quest 12: The Flames of Fate, které bylo potvrzeno teaser trailerem s logem XII. V ukázce se někdo ptá, proč lidé žijí.

Tvůrce Yuji Horii láká na možnost volby. Hráči se budou moci rozhodovat, jak žít. Tím naznačuje otevřenější zpracování. Systém příkazových bitev se změní, ale současně nová verze zachová možnost rozdávat rozkazy. Podle všeho nepůjde o velkou změnu, která by příznivcům série vadila.

Z dosavadních informací usuzujeme, že Dragon Quest 12: The Flames of Fate bude temnější než předchozí díly a poběží na Unreal Enginu 5. Na podrobnosti si ale musíme počkat. Jisté je jedno, hra vyjde po celém světě ve stejný den. Cílové platformy ale neznáme.

Místo nich byl během streamu k 35. výročí série Dragon Quest oznámen remake třetího dílu. Nový Dragon Quest 3 je označován jako HD-2D remake a nabídne původní hru s vylepšenou grafikou a s 3D efekty. Bude kombinovat 2D animace a 3D hloubku. Titul je plánován jako celosvětové vydání pro konzole, ale datum odhaleno nebylo.

Celosvětové vydání je v plánu také u RPG titulu Dragon Quest Treasures. Jedná se o zcela nový spin-off série Dragon Quest. Půjde o Erika, Miu a hledání pokladů. Lze očekávat, že tahle dvojice se vypraví na výpravu a bude hledat nějaký poklad. Datum vydání a platformy chybí.

Přečtěte si také: Dragon Quest Builders 2 je skvělý sandbox pro všechny kutily a farmáře

Japonští hráči se mohou těšit na expanzi pro Dragon Quest 10 Online, která bude dostupná ve všech verzích hry. Celosvětové vydání dle všeho v plánu není. Pro celý svět bude ale určena puzzle hra Dragon Quest Keshi Keshi pro iOS a Android. Ke spuštění dojde letos v Japonsku a později i jinde.

Poslední novinkou je Dragon Quest 10 Offline. Jak je z názvu patrné, půjde o dobrodružství, které nepotřebuje připojení k internetu. Hra dorazí v příštím roce do Japonska. Zajímavé je, že titul má odlišný vizuál než jeho online verze. Podle tvůrců je vizuál nostalgický a okouzlující zároveň. Blíž nám ale Dragon Quest 10 Offline představit nechtěli.