Jen několik měsíců poté, co z Blizzardu po 27 letech odešel jeden ze zakladatelů, Mike Morhaime, který se taktéž významně podílel na hře World of Warcraft, nyní odchází i další spoluzakladatel Frank Pearce, a to po 28 letech.

“Po více než 28 letech, spoluzakladatel Blizzardu Frank Pearce skládá své brnění - děkujeme za všechno, Franku, a přejeme hodně štěstí do budoucna!” oznámil Blizzard na sociálních sítích. 

"Nastal čas, abych odstoupil od Blizzardu a předal pochodeň další generaci vůdců," napsal Pearce v příspěvku.

"Moje cesta jako součást komunity Blizzard začala před více než 28 lety. Allen mi nabídl možnost připojit se k němu a Mikeovi v jejich dobrodružství a snu dělat videohry. Videohry byly vášní, kterou jsme sdíleli. Doufal jsem, že budu mít možnost jednoho dne dělat hry. Rozhodnutí bylo pro mě snadné - neměl jsem výhodu vyhledávání na internetu, která by mi pomohla nastartovat kariéru. Allenova nabídka byla nejlepší a jediná šance, kterou jsem kdy mohl mít. Když se tak ohlédnu zpět, vím, jak neuvěřitelné štěstí jsem měl, že jsem byl součástí toho, čím se Blizzard stal.”

"Naše úsilí bylo vždy vedeno k jasnému cíli," dodal Pearce. "Udělali jsme hry, které jsme chtěli hrát, a věřili, že stejně smýšlející lidé by také chtěli hrát tyto hry. Dnes ji charakterizujeme konkrétněji s ambiciózní vizí, jak spojit svět prostřednictvím epické zábavy. Jsem tak pyšný, že jsem měl možnost pozitivně ovlivnit životy tolika lidí skrze zkušenosti, které jsme vytvořili.”

Pearce zatím neuváděl své plány do budoucna, ale děkuje všem za "úžasnou minulost, kterou si užil" a žádá vás, abyste mezitím "hráli dobře a férově".

"Přišel čas rozloučit se s jedním z mých hrdinů, s jedním z našich zakladatelů a s jedním z našich přátel," dodal Brack. “Když jsem minulý rok přešel na novou pozici, Frank mi radil a pomohl mi tak s přechodem z původní pozice. Konkrétně práce s Rayem Greskem a mnou na našich hrách, kultuře a budoucnosti Blizzardu. Jeho podpora pro nás byla neocenitelná a chci říct, že nám tu bude chybět”.

"Stejně jako mnozí z nás, Frank je introvert. Tak mnozí z vás jste ho nespatřili veřejně, ani neviděli hluboký dopad, který měl na Blizzard, konkrétně na kulturu. Ale Frank je zde od začátku. Budování, rozšiřování společnosti a prosazování hodnot, které stojí za vším, co Blizzard dělá. Blizzard je lepší díky Franku Pearcovi”.

Tak uvidíme, jaký dopad to na Blizzard bude mít. V Blizzardu aktuálně zůstal už jenom jeden ze zakladatelů, a to J. Allen Brack. A co si o tomto odchodu myslíte vy? A co podle vás teď bude Frank dělat?