V dnešní novince se zaměříme na nové spekulace o dvou hororových značkách od japonských společností Konami a Capcom. Začneme u značky Silent Hill, která se měla vrátit v podání zbrusu nového dílu Silent Hills. Připravoval ho Hideo Kojima ve spolupráci s uznávaným filmovým režisérem a scénáristou Guillermo del Torem a hollywoodským hercem Normanem Reedusem. Pak ale došlo na neshody mezi Konami a Kojimou a vše vyvrcholilo odchodem tvůrce Metal Gear Solidu. Kojima poté obnovil studio Kojima Productions a díky podpoře Sony vytvořil Death Stranding. Z plánovaného Silent Hills jsme si mohli zahrát akorát prototyp pojmenovaný P.T. Už ten ale stačil na to, aby fanoušci začali po novém dílu toužit. Byl totiž skvělý.

Této hry, alespoň tak, jak si ji Kojima s ostatními představoval, se nejspíš už nedočkáme. Místo toho dostaneme jiné díly Silent Hill. Podle neoficiálních informací totiž Konami zapojilo do vývoje Silent Hillu dvě studia. První projekt má být takzvaným soft-rebootem (měkkým restartem, stejně je označováno loňské Call of Duty: Modern Warfare) a druhý adventurou ve stylu interaktivního filmu – něco na styl Until Dawn.

Silent Hill 2

S informacemi přišel twitterový účet AestheticGamer. Ten jako první odhalil existenci a první detaily o remaku Resident Evil 3. Má prý podezření, že letos by mohlo dojít k oficiálnímu oznámení. Současně dodává, že nezná plány a podrobnosti Konami o těchto hrách, krom toho, že jsou ve vývoji.

Poslední díl Silent Hill byl vydán v roce 2012 pod názvem Silent Hill: Downpour. Jedním z nejlepších hororů je dodnes Silent Hill 2, opěvován je za úžasnou atmosféru, napětí a strašidelné momenty.

Dostáváme se k dlouho očekávanému osmému dílu Resident Evil. Jeden by řekl, že vydání je na spadnutí, ale opak zřejmě je pravdou. Resident Evil 8 je údajně ve vývoji od konce roku 2016. Už na začátku roku 2017 měl ale tým přerušit práce a věnovat se rozšíření pro sedmičku (to mělo zpoždění) a pomoci s remakem Resident Evil 2. Poté se k vývoji vrátil. Capcom ovšem nebyl s výsledky spokojen a v polovině roku 2019 mělo být rozhodnuto o restartu vývoje. Titul by tak měl být ve vývoji nějakých 6-7 měsíců a premiéru nemáme čekat v dohledné době. To znamená soustředění na novou generaci konzolí PlayStation a Xbox.

Zajímavá je ještě jedna věc. Podle insidera má Capcom ve vývoji jinou hru ze světa Resident Evilu, kterou plánuje na rok 2021. Tím by japonská společnost udržela roční cyklus série - letos totiž vyjde remake Resident Evilu 3. Poté si má dát Capcom s remaky RE pauzu a místo toho stejným způsobem vrátit lesk jiným značkám. Je tak velká šance na remake Dino Crisis. O něm se dlouho spekuluje.

Remake hry Resident Evil 3 vyjde 3. dubna/apríla 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.