V dubnu do Prahy dorazí mocná atmosféra středověku z úspěšné české hry Kingdom Come: Deliverance. Koncert v podání Filharmonie Brno se uskuteční v O2 universum už 6. 4. 2023 od 19:00 a bude ho doprovázet projekce scén ze samotné hry a organizátoři slibují fanouškům i setkání s vývojáři ze studia Warhorse.

Do konce měsíce u nás můžete soutěžit o tři vstupenky. Nebo si můžete lístek koupit zde. Jedná se o jedinečnou příležitost, jak si vychutnat skladby z úspěšné české hry Kingdom Come Deliverance pod taktovkou Jana Valty. O vokály se postará studentský pěvecký sbor Masarykovy univerzity. Středověký nádech pak ještě znásobí čtveřice talentovaných trubadúrů z formace Bakchus.

Více o koncertu se dočtete tady.

Dobový soundtrack pro Kingdom Come z pera Jana Valty a Adama Sporky byl nahrán v pražském Rudolfinu, a obsahuje širokou škálu skladeb, od hospodských písní přes majestátní orchestrální kompozice až po gregoriánské chorály. Přes 5 hodin hudby často doprovází hráče adaptivním způsobem. Jednotlivé skladby jsou rozděleny segmenty, které jsou schopny plynule přecházet na několik různých „kolejí“. To v praxi znamená, že hra dynamicky reaguje na momenty, jako je situace v bitvě, reputace hráče v jednotlivých lokacích či dokonce na změny denní doby a počasí.

Kingdom Come: Deliverance je středověké RPG z pohledu první osoby od Warhorse Studios, které založili veteráni herního průmyslu Daniel Vávra a Martin Klíma. Přes těžké začátky, kdy Warhorse mimo jiné sbíralo finanční podporu i skrz veleúspěšnou crowdfundingovou kampaň, se hra v roku 2018 dočkala svého vydání. Pozitivní ohlasy od recenzentů i aktivní hráčské komunity na sebe nenechali dlouho čekat, stejně tak jako celá řada ocenění, jako třeba Hra roku z festivalu Gamescom nebo ocenění za nejlepší herní design z akce Česká hra roku. Studio Warhorse nedávno oslavilo metu 5 milionů prodaných kusů.