Bezdrátové nabíjení je v aktuální chvíli jedna z těch více vyhledávaných funkcí u nových zařízeních. Jinak tomu není ani v případě ovladačů Sony, konkrétně tedy DualShocku a DualSense. O bezdrátovém nabíjení pro ně se mluví už déle a podle nového patentu Sony to vypadá, že něco takového připadá v dohledné době v úvahu.

Americký patentový úřad totiž zveřejnil dokument pro „Wireless charging adapter with game control keys for computer game controller”, tedy adaptéru pro bezdrátové nabíjení včetně (programovatelných) tlačítek.

Ilustrace i popis jasně ukazují, že se adaptér zapojí do ovladače přes 3,5mm jack a externí port, přičemž by poté mělo stačit ovladač k nabití položit na nabíjecí podložku.

Součástí adaptéru by navíc měla být dvě programovatelná tlačítka, jedno na každé straně, u nichž patent říká, že po stránce funkčnosti (a případně velikosti a tvaru) mají korespondovat s tlačítky trojúhelníku, čtverce, kolečka a křížku; nicméně jedna z ilustrací také ukazuje, že možnost naprogramování zahrnuje i triggery a bumpery (R1, R2, L1, L2). Součástí adaptéru také může a nemusí být třetí tlačítko určené přímo pro možnosti nastavení.

Asi poslední zajímavostí na patentu je podpora jedné a více LED diod. Ty mohou mít podle patentu více využití, jako je například označení, která tlačítka jsou naprogramovaná či v jaké fázi nabíjení se ovladač nachází.

Otázkou tak tedy je, zda si jen v Sony vytvořili zadní vrátka, či jestli opravdu chystají do světa tento adaptér v dohledné době vypustit. Zjevně by retrospektivně fungoval i na DualShocku 4 a využití by si určitě našel.