Znáte to. Přijedou příbuzní s malými dětmi a vy máte za úkol je zabavit. Pokud máte konzoli, tak máte vystaráno. Problém nastává, když děti začnou bolet ruce z velkého ovladače, či si začnou stěžovat na ovládání. Můžete si sice koupit NES, který má malý ovladač, děti by se vám však nejspíše vysmáli. Sony se spojilo s firmou HORI a přináší jednoduché řešení.

Ovladač je o 40% procent menší. Díky tomu a novému designu lépe padne do ruky dětem nebo nováčkům ve světě konzolí. Bohužel tento mini přírůstek do PlayStation rodiny postrádá spoustu funkcí. Hlavním problémem je kompatibilita se hrami. Jestli doufáte, že s ním budete moc hrát VR hry, tak doufáte marně. Ovladač totiž neobsahuje světlo v přední části, která spolu se senzorem pohybu umožňuje PS Move kameře sledovat pohyb hráče. Zároveň byl odstraněn reproduktor a jack pro sluchátka. Nenajdete zde ani dva motory, které slouží k vibracím. Naštěstí zůstala uprostřed ovladače dotyková ploška, její velikost však byla zredukována.

Mini ovladač je skvělým společníkem pro ty nejmenší. S velikostí se snížila i cena, která se pohybuje kolem 30 USD. Je jen otázkou času než se ovladač dostane i k nám.