Sony vyhrála soudní spor o porušení patentu, který se táhne od roku 2017. Japonskou společnost žalovala firma Genuine Enabling Technology (GET) za porušení patentu a požadovala 500 milionů dolarů jako odškodné.

Podle GET měla Sony porušit patent tím, jak je ovladač propojen s konzolí PlayStation. Právníci GET poukazovali na to, že ovladače PlayStation vysílají signál s pomalu se měnící frekvencí pro tlačítka a vyšší frekvencí pro pohybové ovládání. Podle GET je takové řešení bez její technologie nemožné.

Sony se bránila a argumentovala, že neexistuje dostatek důkazů, které by prokázaly, že v ovladačích PlayStation je patentovaná technologie, případně podobná technologie. Soud dal nyní za pravdu japonské korporaci. Tím se Sony vyhnula obrovské pokutě.

Mimochodem, identickou žalobu podali právníci GET ještě na Nintendo. V roce 2020 byla rozhodnuta ve prospěch Nintenda, ale o dva roky později byla vrácena americkým odvolacím soudem a proces stále probíhá. Očekává se, že GET se odvolá i proti aktuálnímu rozhodnutí a bude se snažit od Sony získat nějaké peníze.