Globální pandemie trápí téměř všechny. Nově se k pomoci připojila Sony. Japonská společnost založila fond v hodnotě 100 milionů dolarů, který bude pomáhat v boji proti nákaze Covid-19.

V přepočtu 2,5 miliardy korun má pomoci ve třech oblastech. Sony hodlá podpořit ty, kteří bojují proti viru v první linii. Dále chce podpořit děti a pedagogy, kteří nyní musí pracovat na dálku, a také podpořit členy tvůrčí komunity zábavního průmyslu - začínají tvůrce, umělce a všechny další profese nejen ve hrách, ale také v hudbě nebo animacích.

Co se lékařské podpory týče, 10 milionů dolarů z fondu je věnováno COVID-19 Solidarity Response Fundu Světové zdravotnické organizace (WHO), který využívá MSF, UNICEF nebo UNHCR. Sony tak pomůže zdravotnickým pracovníkům a dalším lidem v první linii. Sony rovněž spolupracuje s externími partnery, kteří se snaží nalézt způsoby, jak zabránit dalšímu šíření viru a nalézt lék.

Další peníze z fondu půjdou v rámci dárkového programu, jenž má oslovit přibližně 110 000 zaměstnanců z celého světa.

„Sony vyjadřuje soustrast rodinám, které přišly o své členy v důsledku nákazy Covid-19, a soucití se všemi, kteří byli pandemií zasaženi. Abychom překonali bezprecedentní výzvy, kterým jako společnost čelíme po celém světě, uděláme vše, co můžeme jako globální firma, abychom podporovali jednotlivce v předních liniích v boji proti Covid-19, děti, které jsou naší budoucností, a ochránili kreativní komunitu,“ napsal Kenichiro Yoshida, prezident a generální ředitel Sony Corporation.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY: