PlayStation 5 Pro na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas oznámena nebyla. Ostatně, už insideři varovali, abychom výkonnější model nečekali, protože Sony nechce ubírat pozornost klasické verzi své konzole. Místo toho japonská společnost mluvila o úspěchu PS5, filmu Gravity Rush a došlo na aktualizaci stavu seriálů God of War a Horizon.

Prodeje PlayStationu 5 přesáhly 50 milionů kusů. S novým výsledkem se pochlubil generální ředitel Kenichiro Yoshida během tiskové konference. V prosinci Sony zaznamenala rekordní počet aktivních uživatelů. Na PS5 a PS4 bylo přihlášeno 123 milionů. Předchozí rekord je z prosince 2022, kdy to bylo 112 milionů.

Na konferenci se Sony pochlubila také tím, co chystá ve světě filmů a seriálů. V prvním případě byla pozornost věnována filmu Gravity Rush, oznámený byl už v roce 2022 a pracuje na něm PlayStation Productions a Scott Free Productions; režie se ujala Anna Mastro. Záběry se objevily ve videu se zaměstnanci Sony Pictures Entertainment, kteří mluví o pokročilém vizuálním zařízení Torchlight, které má pomoci oživit budoucí projekty divize.

V prezentaci je vidět také Patapon. Při záběru na novou verzi můžeme vidět informaci „IP Development Gaming / Anime“. Je tak možné, že vzniká hra i anime, ale na potvrzení si ještě budeme muset počkat.

Na samém závěru Sony připomenula seriály God of War (Prime Video) a Horizon (Netflix). Pro oba projekty se v současné době píše scénář. Na detaily si tak ještě musíme počkat.

Mimo hry/filmy/seriály představila Sony na CES 2024 nové televize a elektromobil Sony Afeela, který vyvíjí společně s Hondou. Na pódiu byl vůz přivolán pomocí bezdrátového ovladače DualSense. Je však otázkou, zda tato možnost bude součástí finální verze auta.

Celý záznam tiskové konference zde.