Microsoft v poslední době skoupil větší množství herních studií, které by mu měla pomoci s jeho Achillovou patou - exkluzivitami. Těm se v Microsoftu poslední roky opravdu nevedlo dobře a z těch nadějných, jako příklad můžeme uvést třeba Scalebound, nakonec nic nebylo. Díky odkoupení studií jako Obsidian Entertainment či Ninja Theory se tak váhy se Sony na druhé straně poměrně vyvážily. Ale tomu by nemuselo trvat dlouho, neboť Sony Worldwide Studios by se mělo v nadcházející době rozšířit o nové členy.

Přestože by si Sony mohlo být svou pozicí jisté, nehodlá usnout na vavřínech. Šéf Sony Interactive Entertainment Jim Ryan potvrdil serveru Nikkei, že v současnou chvíli se Sony rozmýšlí nad koupí nových vývojářských studií. Sony tak koná z důvodu zvětšující se konkurence, do které se přidává například Google se svou Stadii. To, co může Sony nabídnout, je dle něj momentálně důležitější než kdy jindy.

Příští generace konzolí tak s sebou zřejmě přinese i velkou tahanici o hráče, ve které budou hrát stěžejní roli opětovně nabízené hry. Sony se na ni už připravuje, jelikož její plán s novým PlayStationem je pestrá nabídka AAA her.