Je to cirka měsíc, kdy Mark Cerny za Sony - konečně - více promluvil o nadcházející generaci PlayStationu a trochu přiblížil očekávané hardwarové specifikace. V článku je zmíněno i zavedení SSD disků, které by měly chod her urychlit. A právě na SSD discích... vlastně ultra-rychlých SSD discích chce Sony příští PlayStation založit, poněvadž by mimo jiné mohly pomoct zamést s často otravnými loading screeny, tedy načítacími obrazovkami. Už v demonstrovaném testu jedno načítání z posledního Spider-Mana zrychlilo z 15 sekund na 0,8 sekund.

Vize Sony je využít síly SSD disků natolik, aby tyto čekací pauzy zkrátily na co nejmenší možnou dobu. Jak ostatně mluvčí Sony pro magazín Official PlayStation Magazine pověděl: "Ultra-rychlé SSD disky jsou klíčovým faktorem naší další generace. Vizi máme takovou, že z načítacích obrazovek uděláme minulost a umožnit vývojářům tvořit nové a unikátní herní zážitky."

Tento krok, jestliže se povede, rozhodně zpříjemní hráčům jinak zdlouhavé chvilky, byť se jedná "pouze" o chvilky. Ono vás logicky přestane bavit, když během krátké doby v Anthemu či Days Gone už poněkolikáté pouze čekáte, než se do toho zase pustíte.