Při blížícím se vydání rozšířeného remasteru Sonic X Shadow Generation dojde k odebrání původního Sonic Generations ze Steamu jako samostatného titulu. Hra ale půjde koupit i nadále v rámci chystaného bundlu.

Těšíme se, až se s vámi budeme moci podělit o Sonic X Shadow Generations tento říjen a až budeme moci vidět novou generaci zbožňovat tuhle hru tolik, jako my. Původní Sonic Generations bude odebráno 9. 9. jako samostatný titul. Ale slyšeli jsme vaši zpětnou vazbu a chceme pomoci hru zachovat,“ píše Sega v příspěvku na X.

Hra bude k dispozici jako část Sonic the Hedgehog Legacy Bundle. Sega neřekla, zda bundle vyjde přímo devátého září, nebo později. Za cenu 59,99 dolarů (cca 1370 Kč) bude obsahovat celkem osm her. Bude i v nabídce na Microsoft Store, odkud Generations zmizelo už na konci července. Majitelé PlayStationu se asi nedočkají, Sonic Generations totiž vyšlo na PS3 a není zpětně kompatibilní.

OBSAH SONIC THE HEDGEHOG LEGACY BUNDLE

  • Sonic Generations Collection
  • Sonic Adventure DX
  • Sonic Adventure 2
  • Sonic Adventure 2 Battle
  • Sonic the Hedgehog 4 Episode 1
  • Sonic the Hedgehog 4 Episode 2
  • Sonic 3D Blast
  • Sonic Spinball

Sega na Steamu odpovídala i na často položené otázky a potvrdila tak, že všichni, co hru vlastní, k ní budou mít i nadále přístup. Bude stále modovatelná a všechny dosud vydané mody budou fungovat.

Sonic X Shadow Generation vychází 25. října/obtóbra na PC, poslední dvě generace PlayStationu a Xboxu a na Nintendo Switch. Majitelé digitální Deluxe edice si hru budou moci zahrát o tři dny dříve. Kromě toho, že obsahuje remaster původní Sonic Generations, láká hlavně na novou kampaň, kde se hráč chopí role antihrdiny ježka Shadowa. I ta bude obsahovat přepracované úrovně ze starších her.

Přečtěte si také: Sega se ptá fanoušků, jaké štěky celebrit by je přiměly koupit si hru

Generations jako takové se snaží spojit hratelnost původních her se Sonicem s těmi novými. Poslední takovou moderní hrou byl Sonic Frontiers, na staromilce mířily třeba tituly Sonic Superstars nebo remastery Sonic Origins.