O hře Solasta: Crown of the Magister jsme poprvé mluvili v rámci letošního Summer of Gaming, kde se na jednom večerním streamu představila v zajímavém traileru. Ačkoliv hra na první pohled vypadá jako klasická diablovka, tedy akční RPG s izometrickým pohledem, vývojáři ze studia Tactical Adventures jej mnohem raději nazývají jako taktické tahové RPG. O vašem osudu totiž budou rozhodovat především vaše volby a kostky. Celá hra je vystavěna na pravidlech kultovní stolní hry Dračí doupě a dokonce se pyšní i oficiální licencí.

V Solastě převezmete kontrolu nad čtyřmi hrdiny, z nichž každý má jedinečné dovednosti, které se navzájem doplňují. Každý hrdina se zapojuje do dění, a proto bude každá jednotlivá volba v rozhovoru nebo nějaká akce dynamickým prvkem celé hry, který ji může velkým způsobem ovlivnit. Hráči si vytváří své hrdiny stejně, jako to bylo kdysi ve hře s papírem a tužkou, přičemž si vyberou svou rasu, třídu, osobnost a postupují podle svých statistik. Solasta se bude řídit pravidly “Dungeons and Dragons SRD 5.1 Ruleset”.

Přečtěte si také: No More Heroes 3 se zpozdí až do příštího roku

Nejnovější trailer nám také konečně ukázal, kdy se budeme moci do hry vrhnout. Také oznámil, že před plným vydáním hra poběží v předběžném přístupu. To vše především z důvodu kvalitní zpětné vazby od fanoušků a hráčů, která je podle vývojářů v této fázi vývoje velice důležitá. Do plné verze by pak chtělo studio hru převést někdy během příštího roku. Rádi by to údajně stihli v první polovině, nechtějí však nic konkrétního slibovat. Early Access přinese až 10hodinové dobrodružství, přičemž finální verze bude obsahovat přibližně 40 hodin zábavy. Zároveň předběžný přístup neotevře veškerý příběhový obsah a hra vás nechá získat maximálně šest z deseti levelů. Tactical Adventures však zdůrazňují, že by se hráči měli dostat alespoň na úroveň 5, jelikož zde se vaše hra bude výrazně měnit. 

Solasta: Crown of the Magister jste si mohli vyzkoušet již v červnu, kdy se na několik dní objevilo na Steamu demo. Pokud jste to nestihli, nezoufejte, jelikož vývojáři chystají spustit demoverzi na Steamu znovu, a to od 12. září/septembra. A pokud uvažujete o zakoupení předběžného přístupu, do kalendáře si můžete zapsat datum 20. 10. Hra je ohlášená pouze pro PC.