Společnost Valve odmítla sledované Dark and Darker vydat na Steamu, a tak vývojáři z Ironmace Games přicházejí s vlastním launcher a prodávají temné akční RPG zasazené do fantasy světa přes své stránky. Přitom poslední playtest na Steamu zaznamenal více než 110 tisíc souběžně hrajících hráčů.

Prodeji Dark and Darker na Steamu brání právní spor se společností Nexon. Korejský vydavatelský dům obviňuje své bývalé zaměstnance, že použili zdrojový kód a assety ze zrušeného projektu s kódovým označením P3 k vytvoření Dark and Darker. Tvůrci vše popírají a ani policisté při prohlídce jejich kanceláří nenašli žádné důkazy. Kvůli probíhajícímu soudnímu řízení v Koreji a ve Spojených státech amerických nechce Valve titul na Steamu vydat.

Dark and Darker se prodává přes oficiální stránky a obchod Chaf Games. Ke spuštění je potřeba vlastní launcher nazvaný Blacksmith. Hra se nachází v early access a v průběhu následujících měsíců do ní budou přidány další klíčové funkce, stejně tak budou vývojáři eliminovat chyby a optimalizovat. Proto prosí o trpělivost a pochopení.

V prodeji jsou dvě edice za 35 a 50 dolarů. Ta dražší je zakladatelská Hold the Line edice a obsahuje exkluzivní skin postavy kostlivce, pochodeň a emote. K nákupu další kosmetiky ve hře slouží herní měna zvaná Blue Shards, kterou lze získat pouze hraním. Za peníze je možné koupit Red Shards. I tato měna slouží pro kosmetické doplňky, ovšem něco bude dostupné za Blue Shards a něco naopak pouze za Red Shards.

Dark and Darker je popisován jako hybrid mezi dungeon crawlerem a battle royale hrou zasazenou do temného středověkého fantasy prostředí. Hraje se z pohledu první osoby a misí prvky RPG systémů, roguelike a multiplayerových her. Na výběr je jedna ze sedmi tříd postav, například bojovník, barbar nebo čaroděj. S vybraným hrdinou se pustíte do zpustošených hlubin starobylé citadely.

„Spojte se s přáteli a využijte svou odvahu, důvtip a chytrost, abyste odhalili bájné poklady, porazili hrůzná monstra a zároveň zůstali o krok napřed před ostatními prohnanými hledači pokladů. Jakmile uloupíte své bohatství, přijde ta těžší část – dostat se ven živí. Najděte skryté únikové cesty dříve, než si stále se rozšiřující temnota vezme zpět vaše bohatství a vaše mrtvoly do své neodolatelné zásobárny,“ upozorňují tvůrci.

Dark and Darker nabízí PvPvE hratelnost, kdy bojujete proti příšerám ovládaných umělou inteligencí i jiným hráčům. Zaujala vás hra?