Skupina hackerů tvrdí, že obešla všechny ochranné systémy Sony a podařilo se jí získat důvěrné informace o japonské společnosti. Skupina plánuje ukradená data prodat. Pokud se do 28. 9. 2023 nepodaří najít kupce souborů, mohli by hackeři vše zveřejnit.

Za úspěšným prolomením bezpečnosti má stát ransomwarová skupina Ransomed.vc, která se tím chlubí na internetu. Podle Cyber Security Connect jde o relativně nový tým, na scéně se objevil minulý měsíc a za krátkou dobu „nasbíral impozantní množství obětí“.

Skupina poskytla nepříliš přesvědčivé důkazy. Zahrnují zřejmě snímky obrazovky interní přihlašovací stránky, interní prezentaci v PowerPointu, několik Java souborů a seznam celého úniku, v němž je méně než 6000 souborů.

Sony s vyděrači nevyjednává, proto se skupina ani nepokusila s korporací navázat kontakt a soubory se rozhodla hned prodat.

Sony se stala terčem útoků už v roce 2011, kdy na internet unikly důvěrné informace z téměř 77 milionů účtů PlayStation Network a služba byla 23 dní mimo provoz.