Real-time strategie Plague Inc. byla vytvořena jako simulace šíření viru. O hře se začalo ve velkém mluvit před vypuknutím globální pandemie koronaviru Covid-19. Samotné vývojáře ze studia Ndemic Creations překvapil zájem o jejich titul, který vyšel již v roce 2012. Proto se rozhodli Plague Inc. vylepšit a přidat do hry nový mód. V něm se hráči podívají na druhou stranu. Nebudou tentokrát simulovat šíření viru, místo toho musejí zachránit svět před smrtící pandemií.

Nový režim bude po dobu nemoci Covid-19 zdarma pro všechny majitele hry Plague Inc. Hráči se dostanou do situace, se kterou se začátkem letošního roku potýkala Čína a po ní celý svět, včetně nás v České republice a na Slovensku.

Nový mód do Plague Inc. byl vytvořen ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a dalšími významnými institucemi. Hráči budou mít za úkol zabránit šíření pandemie. Rozhodovat budou o karanténě, sociálním distancování, uzavření veřejných zdrojů nebo o posílení zdravotnictví. To jsou metody, které se dotýkají i nás.

Kromě toho tvůrci ze studia Ndemic Creations přislíbili dar ve výši 250 tisíc dolarů na boj proti koronaviru Covid-19. Dar převyšující šest milionů korun bude rozdělen mezi WHO a CEPI.

Plague Inc. si můžete koupit ve verzích pro PC, PlayStation 4, Xbox One, Android a iOS. Nový mód má být dostupný brzy.