Společnost Konami je žhavým tématem v japonských zprávách. Není to ale kvůli hrám. Místo toho se řeší zaměstnanec firmy, který byl zatčen za pokus o vraždu poté, co zaútočil na svého bývalého šéfa hasicím přístrojem.

41letý zaměstnanec Konami měl 11. 4. letošního roku vzít do ruky hasicí přístroj a těžkým předmětem udeřit svého bývalého šéfa (48 let). Muže naštěstí rychle zpacifikovali ostatní ve studiu a zadrželi ho do příjezdu policie. Oběť utrpěla zranění hlavy, kvůli němuž bude muset zůstat sedm dní v nemocnici.

Obviněný měl být svým bývalým nadřízeným šikanován. Případem se zabývalo personální oddělení Konami, které se rozhodlo incident dále neřešit, prý neexistovaly žádné důkazy. Přesto byl muž od léta 2020 přeřazen do jiného týmu. Proč se rozhodl po takové době řešit spor takto, tak to je předmětem vyšetřování. Pachatel měl však uvést, že udeřil bývalého šéfa s úmyslem ho zabít.

Dostupné informace neuvádí, v jakých týmech oba pracovali.

Nejsledovanějšími hrami od Konami jsou v současné době: Silent Hill 2 Remake od polského studia Bloober Team, Silent Hill f od čínského týmu Neobards Entertainment a Silent Hill: Townfall od No Code.