Shuhei Yoshida obdrží cenu za celoživotní dílo od mezinárodní herní konference ve španělském Bilbau, dříve známé jako Fun & Serious Game Festival. Cenu převezme 19. 11. letošního roku.

Shuhei Yoshida se narodil v roce 1964 a po vystudování bakalářského titulu na ekonomické fakultě Kjótské univerzity nastoupil v dubnu 1986 do Sony Corporation.

V roce 1993 získal titul MBA na kalifornské univerzitě v Los Angeles a ve stejném roce byl jedním z prvních členů projektu PlayStation. Vedl licenční program a později se podílel také na vývoji úspěšných her, včetně Gran Turisma, Ape Escape, The Legend of Dragoon, Jak and Daxter, SOCOM U.S. Navy SEALs a ATV Offroad Fury.

V roce 2008 se Yoshida stal prezidentem SCE Worldwide Studios (dnes PlayStation Studios) a tuto pozici zastával až do roku 2019. Byl tedy vedoucím studií PlayStationu v dobách dosud největší slávy japonské společnosti.

Dnes Shuhei Yoshida vede PlayStation Indies, dohlíží na investice do her od nezávislých tvůrců a pomáhá z jejich zviditelněním na konzolích PlayStation.