Shadow Arena je PvPvE battle royale bojovka pro 40 hráčů. Jedná se o spin-off stejnojmenného režimu z Black Desert Online, kde můžete bojovat sami nebo se spojit s ostatními. Náhodné skilly, které fungují místo zbraní, mají zajistit nepředvídatelné momenty a hratelnost s hrdiny z Black Desert Online.

Studio Pearl Abyss dnes oznámilo, že se na hru můžeme těšit již v příštím měsíci a navíc si ji budeme moci zahrát všichni zcela zdarma. Do early accesu Shadow Arena vstupuje již 21. května a bude ve formě free-to-play. Jako formu oslavy vydalo studio i nový trailer. 

Shadow Arena si bere obrovskou inspiraci ze svého předchůdce v Black Desert Online a přináší svůj unikátní styl, smísením MOBA, battle royale a MMORPG her. Tato kombinace vytváří nový a originální arena fighter. Hrát ji budete moci ve dvou režimech, a to jako sólový hráč nebo v týmových zápasech. Zatímco vlci samotáři mohou vylepšovat svoje dovednosti, týmovka bude vyžadovat dobré strategické plánování od všech členů.

Shadow Arena proti sobě staví 40 válečníků v krvavé bitce, ze které odejde pouze jediný přeživší. Hráči mohou vybírat z devíti různých postav s unikátním bojovým stylem. Pokud však chtějí být ve svém snažení úspěšní, musí nejen porážet ostatní hráče, ale také další monstra, jež se nachází na mapě. Díky nim totiž mnohem rychleji získáte suroviny k vylepšení vašeho vybavení a snáze se tak dostanete k vítězství. Rozhodující však vždy budou vaše dovednosti a správné rozhodování.