Už je tomu pět let, co byla oznámena produkce seriálu na motivy jednoho z nejznámějších herních světů od studia Microsoft. Nejedná se o nic menšího než sérii Halo. Pokud se ptáte, kdo přerušil dlouho trvající ticho, tak se jedná o společnost Showtime, která se o natáčení postará. Tato firma seriál také před pěti lety oznámila, společně s Amblin Television, vlastněnou Stevenem Spielbergem.

Spielberg, na rozdíl od roku 2013, už ale není na seznamu producentů. Nachází se tam ale Rupert Wyatt, který bude zastávat funkci výkonného producenta a režiséra. Znám je především díky filmu Zrození planety opic. Dalším na seznamu jest Kyle Killen, jenž se podílel na scénáři seriálu Awake, u nás známého jako Procitnutí. Také se bude podílet na scénáři. Neméně důležitým faktem je, že samotný Microsoft společně s 343 Industries dohlíží na celkový obsah seriálu.

„Halo je naše nejambicióznější série ze všech, a předpokládáme, že diváci očekávající ji dlouhé roky budou náležitě odměněni,“ řekl David Nevins, šéf společnosti Showtime. „V televizní historii nikdy nebylo dostatečně dobré sci-fi. Scénář Kyla Killena je vzrušující, obsáhlý a provokativní. Rupert Wyatt je zase výtečný režisér a jejich vize ohledně Halo přitáhne jak skalní fanoušky her Halo, tak i nezasvěcené, do světa plného složitých postav, jež žijí v tomto jedinečném vesmíru.“

A kdy se vůbec začne s natáčením? Již příští rok, přesněji hned z kraje. Vzhledem k tomu, že první série se naplánovala na deset epizod po jedné hodině, tak bychom se výsledku mohli dočkat až v roce 2020.

A jak se těšíte na seriál vy? Až vyjde, máte v plánu ho sledovat? Svěřte se nám do diskuze.