Nedávno Netflix zveřejnil první promo fotky jeho připravovaného seriálu The Witcher na motivy stejnojmenných knížek. Rozkol, že "tohle prostě není Geralt, kterého známe" bude trvat zřejmě až do premiéry seriálu, jež je stanovena na konec tohoto roku. Několikrát omílaný fakt je potřeba stále připomínat: tvůrkyně Lauren Hissrichová sepsala scénář na základě knížek, nikoliv her od studia CD Projekt, jimiž nás doslova rozmlsaly, ale také opomněly například to, že Geralt nemá plnovous, který jinak má v třetím díle. Působení Henryho Cavilla v hlavní roli je také častým sporem na debatu, ale minimálně z oněch promo fotek musíme uznat, že nevypadá až tak špatně.

Každopádně Hissrichová se dostala do rozhovoru s Entertainment Weekly, v jehož rámci sdělila několik příjemných zpráv, které by nás mohly ujistit v tom, že spíše převládající skepse je zbytečná. Sama se považuje za velkou fanynku knižní ságy. První sezóna The Witcher by měla být podobná povídkám, které ostatně odstartovaly celý tento svět, a Hissrichová si na nich zakládá stejně jako na třech hlavních postavách: Geraltovi, Yennefer a Ciri. Kdybyste podle ní odstranili všechny fantasy elementy, příběh, násilí anebo sex, stále tu máte tři postavy z nesourodé rodiny, které se však navzájem potřebují, byť si to třeba nechtějí přiznat.

Kdo by hledal potenciálního záporáka (minimálně pro tuto sérii), hledal by marně. Hissrichová se netají tím, že namísto záporáka zde budou ty všemožné šedé stránky, které můžeme znát z knížek. K tomu je navíc prý možné, že charaktery, které se vám zprvu nezdály, vám k srdci přirostou víc, než byste očekávali. Což se ostatně může stát i u Cavilla coby Geralta, který byl pro Hissrichovou jasnou volbou ještě předtím, než vůbec začal casting.

Cavill je taktéž velký fanoušek tohoto světa a o roli Geralta si sám přišel říct. To bylo údajně ještě v době, kdy se nad castingem ani nepřemýšlelo. Nicméně za pár měsíců, kdy se objevilo přes 200 potenciálních Geraltů, nakonec stejně došlo na Cavilla. Vtělil se do Geralta tak, jako to nikdo jiný nedokázal. To se projevilo nakonec i tak, že během natáčení osmého dílu nedošlo ke zpracování všech dialogů, poněvadž Cavill i bez nich hraje podle všeho Geralta výborně. 

Také se nemáme obávat, že by verze od Netflixu byla jakousi odlehčenou verzí Sapkowského světa. Hissrichová ji označuje za adekvátně dospělou, nic pro malé děti, včetně těch jejích, které mají zakázáno se na práci své maminky dívat. Ani násilí, ani sex nebude v tomto seriálu jen tak pro nic za nic.