Brzo to bude rok, co se začalo spekulovat o Assassin’s Creed Ragnarok. Ze začátku těmto neoficiálním informacím nikdo nevěnoval moc velkou pozornost, ale nyní se zdá, že nový díl nás skutečně zavede do éry Vikingů. Já osobně bych si na to pomalu vsadil.

Proč? V německé verzi obchodního řetězce Amazon se objevila Assassin’s Creed Ragnarok – Valhalla Edition. Krátce na to byla z katalogu odstraněna, ale to už bylo pozdě. Různé jazykové mutace Amazonu v minulosti předčasně odhalily celou řadu titulů. U tohoto konkrétního úniku je zajímavé, že Amazon nenabízel standardní edici (v případě, že by naletěl na spekulace), ale rovnou edici Valhalla. Tudíž musí mít od Ubisoftu informace, které my k dispozici nemáme. Předtím neoznámený díl nabízel i GameStop.

Obchody se s největší pravděpodobností připravují na oznámení hry. K němu by mohlo dojít už za měsíc. Podle všeho totiž Sony chystá na 12. února/februára představení konzole PlayStation 5. Assassin’s Creed Ragnarok by tak mohl být jedním z prvních titulů pro novou generaci konzolí. Neočekávám, že by šlo o exkluzivitu, ani časovou. Spekulace zmiňují vydání i pro současnou generaci konzolí a PC. Stejným způsobem vyšel Assassin's Creed IV: Black Flag - na konci října/októbra pro PS3, X360 a Wii U a o měsíc později následovaly verze pro PS4, Xbox One a PC.

Připomeňme si spekulace z uplynulých týdnů a měsíců. Podle nich by Assassin’s Creed Ragnarok měl být zasazený do doby Vikingů. Mapa by měla zahrnovat Skandinávii a velkou část Anglie, včetně Londýna a Plymouth. Jako v předchozím díle by měla být možnost volby mezi ženou a mužem, na příběh to však vliv mít nemá. Hlavní protagonista/ka by se měl jmenovat Jora a během hry se stane asasínem. Systém Bratrstva by se měl taktéž vrátit a ve hře by měly být podobně jako v novém Watch Dogs rekrutovatelné NPC postavy. K cestování po moři by měla být k dispozici loď, avšak nebude tolik kladen důraz na námořní bitvy.

Ragnarok se má údajně soustředit na pomstu, s velkou částí prvního civilizačního příběhu. Ve hře by mělo jít navštívit říše jako Asgard nebo Jotunheim, velkou roli v příběhu by taktéž měly hrát mýtické postavy jako Odin a Loki. Hra by měla fungovat podobně jako Origins nebo Odyssey se zlepšenými mechanikami RPG.

Líbil by se vám takový Assassin’s Creed?